Je bekijkt nu Hoe kies je de juiste hometrainer?

Hoe kies je de juiste hometrainer?

Bij het aankopen van een hometrainer zijn volgende zaken belangrijk om in het achterhoofd te houden

Zadel: Een groot comfortabel zadel is belangrijk om langer te kunnen trainen en geen zadelpijn te krijgen.

Snelheid: ons advies is om een toestel aan te schaffen die uw snelheden aan kan of de RPM’s. Duurdere modellen zijn voorzien van zwaardere lagers.

Geluid: een degelijke hometrainer mag geen hinderend geluid maken tijdens het trainen. oudere generaties van hometrainers doen dat wel en dit is nefast tijdens uw training

Lage doorstap: Voor minder mobiele mensen die revalideren zijn er fietsen met lage opstap. dit vereenvoudigd de toegankelijkheid van het toestel en geeft extra gebruikscomfort

Weerstand: De maximale weerstand kan belangrijk zijn nar gelang uw niveau van trainen. als je altijd boven de 200 Watt kan trappen dan doe je er goed aan een zwaarder type hometrainer aan te schaffen die deze waarden gemakkelijk aan kan.

Trainingscomputer: een computer moet minimaal de volgende informatie weergeven: snelheid, tijd ,afstand, calorieverbuik en hartslag. Uitgebreidere computers met een diversiteit aan programma’s zorgen voor een betere motivatie en gevarieerde training wat sneller tot resultaten zal leiden.

Veiligheid: uit veiligheidsoverwegingen beschikt een goede hometrainer over degelijke grondsteunen die er voor zorgen dat het apparaat stevig staat en zeker niet kan kantelen tijdens het gebruik.

Gewicht van de hometrainer: Een degelijke hometrainer heeft altijd een deftig eigen gewicht door de zwaardere constructie. Het remsysteem daarentegen weegt tegenwoordig steeds minder door het gebruik van electronische remmen.

Wist je dat ?… door dagelijks op uw hometrainer te rijden aan lage hartslag uw cholesterol waarden aanzienlijk naar beneden kunnen gaan. Zeker een investering waard

Maximaal gebruikersgewicht: een goede sterke hometrainer kan een gebruikersgewicht van 130 kilogram aan.

Garantie: U staat er misschien niet meteen bij stil. En maar goed ook, een fitnesstoestel dient om te bewegen. Dat brengt natuurlijk onvermijdelijk slijtage met zich mee. Daarom is het belangrijk dat u uw garantie en onderhoud kiest op basis van hoe vaak u de loopband wenst te gebruiken. Wie bij VPS koopt kan alvast op beide oren slapen we hebben wisselstukken tot 25j terug, zo staat u er niet bij stil.

Wist je dat?…gewichtsverlies optimaal is bij een lage hartslag. Een hometrainer met hartslagmeting (Polar) is dus een must!

De keuze van een hometrainer is echter altijd van persoonlijke aard, hoe intensief ga je de hometrainer gebruiken, wat zijn je doelstellingen, wat is je budget etc. Bovenstaande punten zijn daarom aandachtspunten welke je bij de keuze kan meenemen bij aankoop van jouw hometrainer.