Hofleverancier Frank Vanpraet
Overhandiging Brevet Hofleverancier van België

In december 2017 kreeg VPS het Brevet van Hofleverancier van België. Onze firma is fier reeds jaren de vaste leverancier fitnessmateriaal te mogen zijn van Koning Filip.

In 2016 werd er gekozen om het fitness -en krachttoestellen gamma ook online te gaan verkopen. Na drie decennia fitnessapparatuur verkocht te hebben zowel in de winkel als aan fitnesszalen, was de tijd rijp om dit gamma producten op een eenvoudige wijze in een digitale catalogus beschikbaar te maken op het internet.

Beginscherm webshop Homefitness
Magazijn 1 centraal

 

 

VPS bleef door de jaren heen groeien en we investeerden in een groot magazijn waar we de steeds groeiende stock konden onderbrengen en een atelier met de nodige wisselstukken. Momenteel hebben wij een opslag capaciteit van 3000 m2 met een zeer ruime parking en laadzone.

 

 

Gieten van de eerste rode “Van Praet Sport” halterschijven in 1981 onder toezicht van Georges Vanpraet. Deze halterschijven werden in België gegoten  op artisanale manier . Door de hoge kostprijs werd later overgeschakeld naar de import uit China.

frank vanpraet gewichtheffen
Frank Vanpraet Wedstrijd Woluwe 1986

Boetiek Vanpraet bleef nog jaren een bekende kledingzaak in Vlaams Brabant. Rond 1979 Begon Frank Vanpraet te groeien in de judosport en vader Georges Vanpraet breidde zen gamma uit met sportkleding en judopakken. Gezien er in judo kracht nodig was begon zoon Frank met gewichtheffen. Toen was het nog een probleem om halters en baren te kopen en zo zag Georges een nieuwe markt in de productie van schijven en baren. Toen werd Boetiek Vanpraet omgevormd naar Vanpraet Sport. De grondlegging van van VPS International was definitief gestart.

winkel Confectie G. Vanpraet 1964
Winkel en Atelier Georges Vanpraet

Georges Vanpraet startte in 1962 met een eigen confectie kinderkleding en verkocht zowel aan de groothandel als in de winkel beneden. Tijdens de confectie crisis in België werd de productie afgebouwd en schakelde Georges over op de verkoop van dameskleding en wat later ook herenkleding. Pas later kwamen daar ook judopakken bij sinds het oprichten van de Judoclub In Merchtem waar hij ook lange tijd voorzitter was. Gevechtsport zat hem al in het bloed.

VPS International heeft een hele geschiedenis die start rond 1931 toen Benoît Vanpraet, de vader van Georges Vanpraet, reeds allerhande goederen verkocht aan de lokale bevolking. Dat ging van kleding tot petten, olielampen en scharen. Zaken doen zat hem in de genen. Tijdens de 2e Wereldoorlog was het een zeer moeilijke periode voor iedereen en was het handelen om te overleven. Zijn hele tourné deed hij met de fiets gepakt en gezakt zoals dat vroeger in zijn werk ging.

Benoît Vanpraet 1946
Benoit Vanpraet klaar voor vertrek naar de klanten