Je bekijkt nu Waarom een Crosstrainer kopen ?

Waarom een Crosstrainer kopen ?

  • Berichtcategorie:Algemeen

De crosstrainer is nog altijd één van de meest verkochte en gebruikte toestellen door zowel dames als heren.

Waarom is de Elliptical trainer dan zo populair gebleven door de jaren heen ? Wel, de belangrijkste reden is eigenlijk een simpele theorie en die is: “Wat Goed is… Blijft“.

De crosstrainer is één van de meest complete oefeningen (op de roeitrainer na) die je kan uitvoeren. Het is als het ware een kruising tussen de stepper of stair en de langlauf beweging. De langlauf beweging heeft vooral het voordeel een kruislingse beweging te zijn. Dus linker arm naar voor, rechter been naar achter en omgekeerd. Door deze kruisbeweging train je bekken en schouderbladen los. Deze beweging is ook doeltreffend bij onderrugproblemen gezien de meeste van deze problemen vanuit het bekken komen. Het is algemeen geweten dat een probleem ter hoogte van de bekkenbodem langzaam maar zeker naar boven klimt. Het bekken losmaken is dus zeer belangrijk. In de natuur zie je deze beweging ook vaak bij honden en katten die zicht uitrekken, linker voorpoot vooruit en rechter achterpoot achteruit, dus een zeer logische manier om het lichaam eens flink uit te strekken.

De crosstrainer heeft het voordeel geen schokken te geven tijdens het oefenen. Geen schokken betekent geen impact op gewrichten en pezen en is dus een zeer goede oefening voor mensen met knie, enkel en rug problemen. Zoals je in de naam al hoort heeft de crosstrainer een elliptische beweging. Een beweging die voorwaarts en naar boven gaat. Hoe groter de draaicirkel hoe groter de amplitude van de beweging. In het algemeen geeft een grotere amplitude een fijnere beweging voor de sporten en moedigt langere trainingen zeker aan.

Kortom, de crosstrainer is een fijn apparaat dat zeer goede resultaten geeft.

Verbrand je meer vet met een crosstrainer ?

In principe kan je met elk apparaat evenveel vet verbranden gezien vetverbranding afhankelijk is van de hartslag. Als je traint tegen een hartslag die hoger ligt dan 75% van uw maximum hartslag, dan verbrand je geen vetten. Dus langer trainen aan een lagere hartslag (zelfs babbel tempo) gaat meer resultaat geven dan korte trainingen in oranje of rode zone. Vooraleer te trainen tegen hoge hartslag is het zeker aan te raden uw huisarts of nog beter, de cardioloog te raadplegen voor een medische test.

Verbrand je nu meer vet met een crosstrainer ? Neen, de manier waarop je traint bepaald uw vetverbranding.

Werken er meer spieren tijdens het trainen op een crosstrainer ? Ja, op een crosstrainer werken bijna alle spieren van het lichaam mee. Hierdoor zal je automatisch de hartslag sneller de hoogte injagen dan op een gewone hometrainer waar vooral de benen werken.

Volg onze blogs om nog meer te weten te komen over trainingen en toestellen.