Je bekijkt nu Verschil tussen Kracht training en Cardio training

Verschil tussen Kracht training en Cardio training

  • Berichtcategorie:Algemeen

Het antwoord is vrij simpel. Bij cardiotraining train je de hartspier en de longen waardoor de verschillende organen ook beter zullen functioneren gezien er meer zuurstof bij de cellen raakt bij iemand met een gezonde conditie, Bij krachttraining train je de andere spieren van je lichaam. Cardio training zal dus je conditie verbeteren en je algemene stofwisseling actiever laten werken. Hoe beter je conditie hoe efficiënter je aan krachttraining kan doen. Wij adviseren steeds om een combinatie van de 2 te doen. Ook na een zware krachttraining is het nuttig om nog 15 minuten lichte cardio te trainen op de fiets om het gevormde melkzuur te verwerken.

Cardio training zal ook uw spierkracht verhogen als je tegen zwaardere weerstand traint. Hogere weerstand betekent ook hogere hartslag en dan heb je dit wel in controle te houden voor een optimaal resultaat.

Een handige tip voor de diepzeeduikers. Een persoon die 3 maal per week aan cardiotraining doet zal een stuk langer doen met een fles perslucht dan iemand die niet sport.