Je bekijkt nu Hoe kies je een Crosstrainer ?
Sfeerbeeld crosstrainers

Hoe kies je een Crosstrainer ?

  • Berichtcategorie:Algemeen

Waar moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer ? Welke soorten crosstrainers zijn er ? Is een crosstrainer met een vliegwiel vooraan beter ? Wat is het verschil tussen een lange en een korte crosstrainer ?

Veel vragen over de crosstrainer dus. Wij proberen u bij deze wat verduidelijking te brengen over de Elliptical trainer of crosstrainer.

In het algemeen kan je stellen dat er 2 soorten crosstrainers zijn; nl de crosstrainer met het vliegwiel vooraan of het vliegwiel achteraan. Crosstrainers met het vliegwiel vooraan hebben meestal beweegbare voetsteunen die de beweging volledig ergonomisch meevolgen en meer comfort bieden tijdens het trainen. Bij crosstrainers met het vliegwiel aan de achterzijde komen de voetsteunen onder helling te staan en krijg je meer hielslag en druk op de bol van de voet. Het voordeel van deze types is dat deze compacter gebouwd kunnen worden en dus minder plaats innemen in de woonkamer.

In het remsysteem heb je ook 2 soorten; nl. magnetisch mechanisch en elektromagnetisch. Bij de mechanisch magnetische rem beweegt er een magnetenpakket naar het vliegwiel door middel van een servomotor of een mechanische draaiknop. Bij de elektromagnetische systemen wordt de weerstand gemaakt door een generator die gestuurd wordt door de elektronica. Dit systeem is meestal stand-alone en maakt zijn energie zelf. deze laatste zijn dan ook een stuk duurder maar de werking loopt zeer aangenaam. Professionele toestellen zijn steeds voorzien van een elektromagneet.

Een lange of een korte crosstrainer ? Welke werkt het beste ?

Hoe langer het toestel hoe langer de elliptische beweging is. Hoe korter het toestel hoe korter de passen. Professionele toestellen zijn meestal 2 meter en deze lengte geeft de ideale elliptische beweging. Korte crosstrainers (type supermarkt) geven weinig beweging en geven vaak aanleiding tot overbelasting van gewrichten en pezen.

Bij plaatsgebrek is het zeker aan te raden eerder te gaan voor een gewone hometrainer.