Je bekijkt nu Waarom een Roeier kopen ?
Sfeerfoto van roeiende vrouw in gym zaal

Waarom een Roeier kopen ?

  • Berichtcategorie:Roeitrainers

We stellen ons veel vragen rond de roeier of roeitrainer zoals: Welke spieren train je met de roeier ?

Verbrand ik vet met een roeier ? Verbrand je buikvet met een roeier ? Een roeitrainer kopen of een hometrainer ?

Is roeien kracht of cardio training ?

We proberen alvast een paar vragen te beantwoorden.

Welke spieren train je met een roeitrainer ?

Een roeier is één van de meest complete oefeningen die je kan uitvoeren en werkt in op kuitspieren, quadriceps, hamstrings, buikspieren, armspieren, schouders, trapezius, onderste en bovenste rugspieren. Dus je kan stellen dat een roeitrainer bijna heel je lichaam in beweging zet. Recent werd ook aangetoond dat roeien zeer goed is om de bekkenbodemspieren te versterken en/of los te werken en zodoende lage rugpijn kan verminderen door het verstevigen van de omliggende spieren die steun geven aan rug en bekken. Een groot deel van rugproblemen vertrekken in de bekkenbodem ter hoogte van de 2 Psoas spieren zijnde de Psoas Minor en Psoas major. Wij gaan hier nog verder op in bij een volgend blog bericht.

Vetverbranding met een roeitrainer ?

Vetverbranding tijdens het trainen krijg je vooral door langduurtraining. Het is te zeggen, lang trainen tegen een lage hartslag of babbeltempo. Bij langduurtraining is het dan ook belangrijk het lichaam van suikers te voorzien zodat vet omgezet kan worden in energie voor de spieren. Een roeitraining is wel intensiever dan een training op de hometrainer waar je ongeveer een 250 à 300 Kcal verbrandt per uur. Een uur training op de roeier verbruikt gemiddeld een 600 Kcal gezien er veel meer spieren aangesproken worden. Dus we kunnen stellen dat je op de roeitrainer toch meer resultaat zal hebben op een kortere periode.

Is roeien Kracht of cardio training ?

Op een roeitrainer train je zowel kracht als cardio of uithouding. Op de meeste roeiers kan je bovenop wind of water weerstand ook nog extra weerstand geven door het ingebouwde magnetisch systeem. Dus je kan zoveel weerstand geven tijdens de training als je wil. Ook is het zo dat hoe dynamischer je de beweging uitvoert hoe meer weerstand je te verwerken krijgt.

Dus samengevat is een roeitrainer zowel kracht als cardio training.

Roeien stimuleert coördinatie

Als extra pluspunt is een roeitrainer ook perfect om de coördinatie van het lichaam te stimuleren.

Tijdens de roeibeweging moet het lichaam steeds verschillende spieren op een verschillend moment aanspreken. Het is als het ware een opeenvolging van bewegingen van Benen, rug en armen die op een correcte manier uitgevoerd moeten worden.

Een roeitrainer kopen of een hometrainer ?

Als basis aankoop raden wij steeds een hometrainer aan gezien je hier op een veilige manier je training kan opbouwen tegen een lage hartslag. Een roeitrainer daarentegen vergt al wat meer basisconditie met 15 minuten te beginnen trainen. Eens je een basisconditie opgebouwd hebt kan je starten met de roeier.