Filter
Roeitoestellen

Roeitoestel, een combinatie van kracht en cardio training.
De roeitrainer is misschien niet het bekendste cardio-toestel maar daarom niet minder efficiënt. Naast het opbouwen van je conditie heeft de roeier nog als extra voordeel dat het vele spieren versterkt. Een mooie combinatie van cardio en kracht dus. De beweging is vrij simpel wat maakt dat het toestel toegankelijk is van jong tot oud.
Op een correcte manier trainen
De training moet correct moet uitgevoerd worden. Het opspannen van buik -en rugspieren is enorm belangrijk tijdens het roeien, om blessures te voorkomen. Een correcte uitvoering van de beweging brengt trouwens met zich mee dat je 20 tot 25% meer spiervezels activeert. Uit onderzoek blijkt dat zomaar 80% van je spieren gebruikt worden tijdens het roeien. Hamstrings, dijbenen, buik -en rugspieren, arm -en borstpieren… allemaal worden ze aangesproken tijdens het trainen. Probeer dus steeds je pols gestrekt te houden zodat deze in 1 lijn is met je onderarm.
Vastgespen voeten tijdens het roeien

Ook het voldoende vastgespen van je voeten speelt een belangrijke rol tijdens het roeien. Deze geven een gevoel van stabiliteit en maken het roteren van de knie onmogelijk. Let bij het afzetten erop dat u uw benen niet overstrekt, en de beweging als het ware te ver uitvoert. Duw je af en stop wanneer je been een ontspannen houding heeft. Werk hiervoor vooral op je beenspieren en niet vanuit je knie. Maak je training steeds een beetje anders. Doe niet steeds hetzelfde programma maar breng wat variatie. Bijna elke goede roeier heeft een race programma, ideaal voor de competitief ingestelde sporter in ons.

Meer informatie?
Wens je meer informatie of heb je verdere vragen? Aarzel niet om ons te contacteren of kom vrijblijvend langs in onze showroom.